IX SETMANA D'ARQUITECTURA I DISSENY CLUB POLLENÇA
Els arquitectes Emiliano López -que té l'estiu a Barcelona junt amb Mónica Rivera- i Stephen Bates varen encetar la novena edició de la Setmana d'Arquitectura i Disseny del Club Pollença amb un èxit d'aforament.
Emiliano López va començar la intervenció mostrant intervencions puntuals per explicar com entén l'arquitectura; com un compromís social, cultural i ambiental. Per, seguidament, centrar-se en un seguit de projectes concrets: l'Hotel Aires de Bardenas (2007), el Social Housing for Young People, la House and Yoga Center es troba a Sant Cugat del Vallès (2011-2015), la Two Cork Houses, Palafrugell, Girona (2012), la Passive House in Arteaga (Bizcaia) (2021) I l'Intergenerational Social Housting a Esportes (2021).
Per altra part, l'arquitecte Stephen Bates va iniciar la seva intervenció explicant la relació que manté amb les Balears i com les amistats que hi té li varen permetre portar els seus estudiants de TU Munich a Mallorca i visitar una sèrie de projectes de l'Ibavi. També la relació amb Biel Huguet que el 2018 va dissenyar una rajola per un edifici en el moll d'Anvers.Durant la seva conferència titulada "Figures, Doors and Passages" -aquesta frase prové d'un assaig de Robin Evans, de 1978 , sobre la cultura del pla i com ha evolucionat.
Antoni Alomar i Antoni Gaudí varen compartir protagonisme en la segona jornada de la Setmana d'Arquitectura i Disseny Club Pollença.
El doctor en Geografia por la UIB, Gabriel Alomar, i l'arquitecte Francisco Cifuentes, varen presentar el que sense dubte és un dels arquitectes més prestigiosos de Balears, Antoni Alomar. Gabriel és el fill de l'arquitecte i urbanista Toni Alomar i Esteve, responsable de la gran reforma de la ciutat de Palma que es va fer durant els anys 40 del segle XX (coneguda com a Pla Alomar), i parent de Gabriel Alomar i Villalonga, el prolífic escriptor i polític combatiu. El doctor Robert Brufau, que va restaurar espais de la Pedrera, va mostrar com la naturalesa i els esquelets dels animals vertebrats, en concret la boa constrictor, varen inspirar a Antoni Gaudí.
La tinent de batle d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va tancar la Setmana d'Arquitectura i Disseny del Club Pollença juntament amb el dissenyador Sascha Lobe. Sanz va exposar el projecte de la 'superilla' de l'Eixample. L'Ajuntament de Barcelona vol convertir en els pròxims anys un de cada tres carrers de l'Eixample en un eix verd, adaptant el model d'Ildefons Cerdà al segle XXI i a la ciutat postpandèmia. Sascha Lobe, que treballa en la intersecció de la comunicació visual i l'arquitectura i que actualment és Pentagram, va mostrar la identitat visual que ha dissenyat per alguns projectes arquitectònic com ara Museu Bauhaus-Archiv de Berlín.